Wiek: 23 Dołączył: 29 Cze 2009 Posty: 332 Skąd: Tam gdzie żyją smoki
Wysłany: 2010-02-09, 01:18 sv_alltalk
Tak sobie teraz wszedłem na serva.. patrze 4 osoby.. Z tego 3 to ja, Repo i Jany.. Tak se pomyślałem, że miło by było gdybym miał możliwość w server commands (tam gdzie i 'pause' i 'restart round' się daje, w adminmenu) by dodać jeszcze pozycję sv_alltalk 0, 1. Tak by można było jednym przyciśnięciem sobie włączyć i wyłączyć..
sv_alltalk ? - cóż to jest ?!
Już odpowiadam:
Jest to taka komenda na serwerze by każdy niezależnie od drużyny się słyszał, czyli wszyscy słyszą wszystkich, terro słyszy CT i odwrotnie.. Moim zdaniem gra w 4-6 osób byłaby dużo ciekawsza gdybym mógł dopowiedzieć nagle po dostaniu siarczystej gUowy 'ty dziadu!'
byłoby przyjemniej.. Bynajmniej takie moje zdanie ;)
kto jest za ?
a kto przeciw?
i dlaczemu ? :D
_________________ -= S R O G @ K @ R @ =-
Ostatnio zmieniony przez CyCq 2010-02-09, 01:18, w całości zmieniany 2 razy
Dodanie adminowi alltalka = dostep do cvarów więc tylko dla zaufanych adminów było by to dostępne (tak mi się wydaje ;P). A ja proponuje wgrać plugin który umożliwia komunikowanie się miedzy teamami jak sie nie zyje tzn. jak ja nie żyje mogę gadać z typem z przeciwnego teamu który też nie żyje ;D taki pół na pół alltalk ^^
Wiek: 23 Dołączył: 29 Cze 2009 Posty: 332 Skąd: Tam gdzie żyją smoki
Wysłany: 2010-02-09, 18:52
KrasH napisał/a:
Moim zdaniem to jest nie potrzebna, większości czasu gra duża grupa ludzi na serwerach, więc na chwilkę to będzie włączane (noc prawdopodobnie).
np wczoraj od 22:30 już graliśmy po 4ech w teamie.. przed 23ą byłem tylko ja i ktośtam.. Wrzuciłem aim_talibana, wszedł Repo i Jany, i jeszcze kilka osób..
KrasH napisał/a:
Myślę że czat też wystarczy.
no właśnie jakby wystarczył to bym nie pisał tego tematu
KrasH napisał/a:
A jeśli admin z niewiadomych przyczyn (ten zaufany) zapomni o wyłączeniu, serwer będzie full to będzie bałagan.
to będzie kara.. Ale zazwyczaj rano, do godzin południowych któryś z adminów jest na serwie i zanim ludzie się zbiegną wyłączy..